De voordelen van benchtraining

Benchtraining is een uitstekende manier om je hond goed gedrag aan te leren. Een bench of hondenbox is een metalen kooi speciaal voor honden. Je kunt een bench gebruiken:

Om te voorkomen dat je hond schade toebrengt aan meubels en andere huishoudwaar, terwijl jij weg bent of slaapt
Om je hond het juiste bijtgedrag aan te leren
Om je hond apart te houden van jonge kinderen in het huis, zodat alles veilig verloopt
Om het reizen met je hond te vergemakkelijken
Om de relatie met je hond te verbeteren

Voorzorgen

De bench die je gebruikt moet zo groot zijn dat je hond er makkelijk in kan draaien. In een dierenwinkel vind je veel verschillende soorten benches, dus je kunt er makkelijk een uitpikken die groot genoeg is voor je hond. Plaats de bench in een kamer waar veel activiteit is, bijvoorbeeld in de woonkamer. Honden zijn immers sociale dieren.
Ten slotte moet je de bench beschouwen als het toevluchtsoord van je hond. Gebruik het niet om je hond te straffen.

Benchtraining voor puppy’s

Begin ‘s morgens met de benchtraining van je puppy, zodat hij de hele dag de tijd heeft zich aan te passen. Leg zijn favoriete speeltjes, snoepjes en voedsel in de bench, om hem zo te motiveren de bench zelf te betreden. De eerste keer dar je je puppy in de bench opsluit, zou hij een dutje moeten doen. Doe het dus net nadat je met hem gespeeld hebt en nadat hij een plasje gemaakt heeft. Het is normaal dat hij eerst jankt en tegenstribbelt, maar beloon dat gedrag niet door hem eruit te laten. Negeer zijn gejank tot hij stopt en laat hem dan uit de kooi.

Als je pup niet vanzelf rustig wordt, kun je hem een standje geven, maar pak hem niet te hard aan. Als je hem te hard aanpakt, zal hij angstig worden, waardoor het gejank alleen maar verergert. Zorg ervoor dat je uit zijn zicht bent wanneer je hem een uitbrander geeft.

Om je pup te doen stoppen met zijn gejank, kun je ook proberen hem besproeien met een watersproeier of met een blik munten of kiezels schudden.

Benchtraining voor volwassen honden

Benchtraining voor volwassen honden verschilt niet zoveel van benchtraining voor puppy’s. Zet de hondenbench dichtbij zijn eten en laat de deur een paar dagen open. Zet zijn eten, zijn knabbeltjes en zijn speeltjes in de kooi. Sluit de deur van de bench pas wanneer je hond helemaal alleen erin gaat. Aanvankelijk zal je hond misschien janken. Gebruik dan dezelfde methodes als diegene die je voor puppy’s gebruikt.

Dit bericht is gepost op 11 April 2008 om 16:25 uur en is geplaatst in Honden psychologie, Honden training.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.