Hoe je huisdier een snel medisch onderzoek te geven

Je huisdier kan ziek zijn zonder dat jij het weet. Voer dit kort medisch onderzoek uit om vast te stellen of je huisdier gezond is. Als je denkt dat er iets mis is, ga dan naar de dierenarts.

1. Voelt de vacht vettig aan? Is de kleur van de huid grijs-wit of is de huid rood of roze ten gevolge van een ontsteking? Zie je schurftachtige schilferingen of dode huid rond de haren van je huisdier?

2. Gebruik je vingers om tegen het haar van je huisdier in te strijken. Zie je zwarte spikkeltjes? Dat zijn de uitwerpselen van vlooien.

3. Ruik nu eens aan je vingers. Als ze stinken, wijst dat op een slechte gezondheid.

4. Als je de ogen van je huisdier onderzoekt, controleer dan eens of er niets is achtergebleven  in de ooghoeken. Trek  je onderste ooghoeken naar beneden zodat je de onderzijde ziet. Zijn de oogleden rood vanbinnen of geïrriteerd aan de randen?

5. Neem een kijkje in de oorholtes. Zie je veel oorsmeer? Ziet de binnenkant van de oren er vettig uit? Ruiken de oren slecht?

6. Controleer het tandvlees op een rode lijn dicht tegen de tandwortel.

7. Check ook de tanden zelf. Hebben ze een witte glans of zijn ze bedekt met een bruin laagje?

8. Voel ten slotte ook aan de wervelkolom in het midden van de rug. Voel je zijn ribben duidelijk?  Voel je in het midden duidelijk een uitsteeksel? Als het antwoord op deze vragen ja is, is je huisdier duidelijk te mager.

Dit bericht is gepost op 6 April 2009 om 08:01 uur en is geplaatst in Honden gezondheid, Katten gezondheid.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.