Een slang als huisdier?

Slangen zijn fascinerende dieren en kunnen mits de goede behandeling tam zijn. Toch zijn slangen als huisdier niet  geschikt voor iedereen, want ze hebben unieke behoeften. Als je een slang wilt als huisdier, moet je dus zeker zijn dat je hun behoeften volledig begrijpt en eraan kan voldoen.

Enkele overwegingen…

Als je een slang kiest als huisdier, is dat meteen voor een lange periode. Veel slangen kunnen immers langer dan 20 jaar leven.
Aan een slang moet je prooidieren voederen. Deze worden meestal ingevroren. Je zal er dus wat plaats in je diepvries aan moeten opofferen.
Slangen zijn echte ontsnappingskoningen, zorg er dus voor dat je een bak hebt waar de slang niet door kan ontsnappen. Maar houd altijd in je achterhoofd dat slanken het kleinste gaatje kunnen vinden en zich er ook door kunnen wurmen.
Gifslangen of grote wurgslangen zijn nooit aan te raden als huisdier, hoe mooi ze ook kunnen zijn.

De aankoop van een slang

Koop een slang die gekweekt en grootgebracht is in gevangenschap. Koop enkel bij een kweker met een goede reputatie. Wilde slangen die gevangen zijn, zijn altijd meer gestrest en vatbaarder voor ziektes.  Vraag eventueel ook om te demonstreren hoe de slang gevoederd wordt, zodat je er zeker bent dat de slang er al aan gewend is om prooidieren te eten die reeds gedood zijn. Koningspythons kunnen hier bijvoorbeeld wel eens problemen mee hebben.

Geschikte slangen voor beginners

Als je voor de eerste keer een slang neemt als huisdier, zijn de volgende soorten aanraders:

– Korenslangen
– Koningsslangen
– Melkslangen
– Koningspythons

Beginners kunnen best grote wurgslangen, gifslangen en slangen die moeilijk te verzorgen zijn vermijden. Tot deze groep behoren onder andere:

– Boa constrictors
– Tijgerpythons
– Boomboa’s en boompythons
– Waterslangen
– Groene slangen

Dit bericht is gepost op 21 December 2009 om 11:47 uur en is geplaatst in Reptielen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.